18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Ucha

Název Množství a jednotka
mořské ryby 600 g
brambory 4 ks
velká mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: ruská
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Ryby zbavíme hlav, pokud jsou čerstvé, vykucháme, nakrájíme na větší kousky, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř a vaříme doměkka. Základ polévky scedíme, maso obereme a nakrájíme na menší kousky. Do polévky jej vrátíme až nakonec. Na másle zpěníme cibuli, musí zůstat světlá, přisypeme sladkou papriku, zalijeme přecezeným vývarem z ryb, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a mrkev, pórek na kolečka, nastrouhanou petržel, rajčatový protlak, skořici, hřebíček a vaříme až je zelenina měkká. Do hotové polévky vrátíme nakrájené maso z ryb a polévku dochutíme solí, usekaným koprem a limetkou. Podáváme posypanou zelenou petrželkou.


 


RECEPTY

Makaróny se sýrem a šunkou

Postup: Makaróny nebo špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na 3 l vody dáme 3... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč s kokosovou drobenkou

Postup: Vejce utřeme s olejem, cukrem a kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva. /já... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový guláš - buřtguláš

Postup: Cibuli nakrájíme najemno, brambory a párkový salám na kostičky. Na sádle... zobrazit recept

RECEPTY

Živáňská pečeně v alobalu

Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová líčka na majoránce a černém pivu

Postup: Vepřová líčka očistíme, osušíme, (můžou být i telecí líčka, hovězí, nebo taky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...